Menu

Pop- tähtiä Suomesta

Suomesta on aina noussut pop-artisteja suureen kansan suosioon, ja nykyäänkin uusia pop-tähtiä syttyy vähän väliä kotimaan viihdetaivaalle. Nämä artistit eivät ehkä koskaan saavuta suurta hurmosta ja suosiota maailmalla, mutta Suomessa heillä kyllä riittää nostetta.

Antti Tuisku
Kukapa ei tuntisi sympaattista, pohjoisesta kotoisin olevaa Antti Tuiskua. Nuori mies osallistui vuonna 2003 Idols -laulukilpailuun, jota hän ei kuitenkaan voittanut, vaan sijoittui kolmanneksi. Kyseisen vuoden kilpailu oli Suomessa ensimmäinen lajiaan ja tätä kunnioittaen Antti Tuisku julkaisikin pian kilpailun jälkeen ensimmäisen albuminsa, nimeltään ”Ensimmäinen”. Albumi myi tuplaplatinaa. ”Ensimmäinen” -levyn jälkeen Antti on julkaissut albumeita vielä peräti yhdeksän, jotka kaikki ovat myyneet ainakin kultaa. Tänä päivänä Tuiskun albumeita on mennyt kaupaksi uskomaton neljännesmiljoona. Miehen tyyli on vaihtunut mutta sama noste kantaa!

Group of people clapping and cheering after music performance. Standing side by side. There are two guys and one girl and large crowd behind.The closest guy is in focus.Side view.

Anna Abreu
Abreu on myöskin Idols –kilpailusta tunnetuksi noussut laulaja. Anna Abreu osallistui Idols –laulukilpailuun vuonna 2007, sijoittuen toiseksi. Sittenmin Abreu on julkaissut viisi albumia; Anna ”Abreu”, ”Now”, ”Just a Pretty Face? ”, ”Rush” ja uusin albumi nimeltään ”V”. Tämän lisäksi Anna on voittanut Emma –gaalassa vuoden naissolisti –palkinnot vuosina 2007 ja 2008. Artistinimeltä soinnahtavalla Abreulla on suomalainen äiti ja portugalilainen isä. Abreu tosin vaihtoi sukunimensä Heiskariksi mentyään naimisiin lumilautailija Lauri Heiskarin kanssa.

Anna Puu
Idols takoo tähtiä. Artisti Anna Puu, ristimänimeltään Anna Puustjärvi, on nimittäin noussut artistiksi samaisen kilpailun kautta vuonna 2008 napaten äänellään hopeaa. Ensimmäinen hänen levyistään, ”Anna Puu”, julkaistiin 2009. Kyseinen albumi menestyi maittavasti ja nousi listojen ykköseksi ennätysajassa. Levy on menestynyt hyvin ja on myynyt jo tuplaplatinaa, mikä tarkoittaa lyhyellä matematiikalla noin 77 000 kappaletta. Platinalevyn myyntiraja sijoittuu tavallisesti 30 000 kappaleeseen. Tämän levyn jälkeen Puulta on julkaistu kolme levyä; ”Sahara”, ”Antaudun” ja ”Rakkaudella, Anna Puu”. Myös Anna on palkittu vuoden naissolisti -palkinnolla, jonka hän pokkasi vuonna 2010.

Robin
Nimi on Robin Packalen. Tämä nuori laulajalahjakkuus julkaisi vuonna 2010 hittisinglen ja ikuisen korvamadon ”Frontside Ollie”. Kappale sai YouTube -palvelussa nopeasti paljon huomiota, ja nykyään sitä on katsottu käsittämättömät yli 13 miljoonaa kertaa. Tästä kappaleesta voidaankin väittää alkaneen Robinin nousu kohti tähteyttä. Vuonna 2012 julkaistiin ensimmäinen albumi ”Koodi”, joka myi heti samana päivänä triplaplatinaa eli 60 000 levyä. Nuorukaisen albumeita on myyty yhteensä yli 460 000 kappaletta. ”Koodi” -albumin lisäksi Robinilta on tullut ulos viisi albumia; ”Chillaa”, ”Boom Kah”, ”Boombox”, ”16” ja ”Yhdessä”. Robinilta löytyy myös oma fanilehti, kirja ja jopa dokumenttielokuva.