Menu

Uusia artisteja musiikin tähtitaivaalle

Some-aikautena uusi artisti saattaa syntyä yhdessä yössä ilman levy-yhtiötä. Sosiaalisen median myötä jokaisen on helppo saada äänensä ja musiikkansa kuuluville sekä myös näkyville. Enää julkisuus ei rajoitu vain oman sisälle vaan maailma on avoin kaikille. Tie tähtiin ei ole kuitenkaan helppo, sillä yhä useampi haaveilee päästä tähtitaivaalle ja julkisuuten. Pelkästään julkisuudessa olemisesta maksetaan ja siitä on tullut oma ammattinsa. Uusia artisteja syntyy yhä useammin kotistudioissa ja oma kustanteisesti suoraan internetiin, josta suuret musiikkialan ammattilaiset bongaavat kykyjä jatkuvalla syötöllä omiin suojiinsa. Somen lisäksi uusia kykyjä löydetään myös erilaisten reality-ohjelmien kautta, joissa etsitään varta vasten uusia taitavia artisteja.

Uuden sukupolven Internet-sensaatiot

Internetin ja sosiaalisen median välityksellä jokainen halukas saa itsellensä näkyvyyttä. Myös perinteinen media seuraa somea jatkuvasti ja nostaa esille suosituimpia ihmisiä. Some-julkisuutta ja -suosiota mitataan erilaisilla kävijä- ja katsontakertalaskureilla. Eniten katsottuja videoita myös jaetaan ahkerasti. Musiikin uudet tähdet sBusinessman holds modern technology in handsyntyvät jatkuvalla syötöllä ja kilpailu on kovaa. Kuitenkin saamme usein nauttia ja lukea menestystarinoista niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Somen kautta näkyvyyttä tekee yhä useampi artisti ja myös vanhat artistit ovat käytännössä joutuneet opettelemaan somen käyttöä pysyäkseen tähtitaivaalla. Ihmiset haluat päästä yhä lähemmäksi ja lähemmäksi tähtiä. Heidän elämää seurataan herkeämättä puhelinten ja tietokoneiden välityksellä. Somessa viihdyttäminen on hyvin tärkeä osa nykyartistin elämää. Nuorilta uusilta musiikin tähdiltä se luonnistuu, sillä he ovat syntyneet suoraan some-aikakaudelle.

Tähtitaivaalla pärjätäkseen tarvitaan kuitenkin tukea

Suomessa on viimeisen viiden vuoden aikana noussut huippulahjakkaita nuoria taiteilijoita tähtitaivaalle. Usein itseoppineet aritistit myös työstävät oman musiikkinsa pitkälti itse. Moniosaaminen on hyvin arvottettua alalla, ja etenkin Suomen markkinoilla sitä pidetään suuressa arvossa. Uuden tähden on kuitenkin tärkeää löytää hyvä tukijoukko taakseen pärjätäkseen. Jos vahvaa alkua ei synny, sieltä on hyvin vaikeata ponnahtaa uudelleen ylös. Tämä johtuu pitkälti musiikkialan nopeasta tahdista. Enää yksi hyvä kappale ei riitä, vaan vaikutus täytyy tehdä moialaisesti kuulijoihin. Uusia tähtiä kun syntyy niin nopeaa tahtia ja kulutusyhteiskunnassa radiomuusikki on yksi kulutustavara muiden joukossa. Monivuotiset, suurta suosiota nauttivat artistit ovat nykyisin harvinaisia. Suurin osa uuden musiikin tähdistä jää vain tähden lennoksi.