Menu

Gee –EP

Gee on Eteläkorealaisen tyttöbändin, koko nimeltään Girl’s Generation, ensimmäinen albumi, jota äänitettiin Seoulissa vuoden 2008 marraskuusta joulukuuhun SM Studios -studiossa. Viisi kappaletta sisältävä pienoisalbumi julkaistiin kiireisellä aikataululla vuoden 2009 tammikuussa.

Levyä myytiin 30 000 kappaletta ensimmäisten kymmenen päivän aikana ja levyn kokonaismyyntiluvut asettuivat yli 100 000 kappaleen rajan toiselle puolelle. Levyn nimikkokappale ”Gee” pääsi listaykköseksi Music Bankin listalla ainoastaan viikko julkaisun jälkeen. Yhtye ei kuitenkaan ilmestynyt sovittuun tapaamiseen Music Bank –ohjelmassa, jonka vuoksi liikkui paljon huhuja siitä, että levy-yhtiö ja korealainen televisioverkosto KBS eivät olleet hyvissä väleissä.

Koreapoppien taisto
Gee oli jaetulla listan ykkössijalla Wonder Girls –yhtyeen Nobody-kappaleen kanssa, kunnes Gee ohitti sen olemalla kärkisijalla kahdeksan viikkoa. Samalla särkyi vanha ennätys pisimpänä listaykkösenä olleena kappaleena, jonka edellistä ennätystä piti hallussaan Jewelry-yhtyeen One More Time –kappale, joka oli ollut pitkään kärkisijoilla myös muilla listoilla. Esimerkiksi Mujikon-, Melon- ja Mnet-listat nyörtyivät Gee:lle, joka oli listojen kärjessä kahdeksan viikkoa. Kappale oli myös kolmella muulla listalla kärkisijalla monta viikkoa. Gee oli kaikkien suurien digitaalisen musiikin listojen ykkösenä kahden päivän sisällä julkaisusta. Sille myönnettiin vuosikymmenen paras kappale-titteli Korean suosituimman musiikkinettisivun, MelOn, toimesta.

Levyllä on viisi kappaletta; Gee, Way to Go!, Dear Mom, Destiny ja Let’s Talk About Love. Yhtyeen tuottajana levyllä toimi Lee Soo Man. Kappaleita kirjoitti E-Tribe. Se julkaistiin kolmessa eri maassa, eri levy-yhtiöiden toimesta. Etelä-Koreassa SM Entertainment, Filippiineillä Universal Records ja Taiwanissa Avex Taiwan.Gee –EP 1

Valloittava SNSD
Girl’s Generation -yhtye on etelä-korealainen, ja siihen kuuluu kahdeksan jäsentä; Tiffany, Yoona, Sooyoung, Hyoyeon, Sunny, Seohyun, Taeyeon ja Yuri. Yhtyettä kutsutaan usein nimellä SNSD, joka tulee koreankielisestä So Nyeo Shi Dae -nimestä. Gee-minialbumin lisäksi he ovat julkaisseet seitsemän albumia, mm. ”Girl’s Generation”, ”Oh!”, ”Hoot” ja ”The Boys”. Yhtye on julkaissut myös monta singleä, sekä kuvakirjan ja DVD:n, josta löytyvät heidän kaikkien seitsemän hittibiisinsä musiikkivideot ja paljon muuta lisämateriaalia.

Girl’s Generationin tyyliin kuuluu pukeutua seksikkäisiin asuihin, esimerkiksi korkeavartisiin nahkasaappaisiin, jotka tytöt ovat saattaneet tilata osoitteesta www.footway.fi, sekä lyhyisiin hameisiin. Tärkeää erityisesti tyttöbändeissä on, että kaikilla jäsenillä on yleensä yhteensopivat asusteet.

Yhtye on esiintynyt monissa maailmanlaajuisesti tunnetuissa ohjelmissa, mukaan lukien Late Show with David Letterman ja YouTube Music Awards. Heillä on myös oma televisio-ohjelma nimeltään Channel Soshi.