Menu

Popfestareiden vaatetusongelmiin ratkaisu teema-asuilla!

Kesä ja kärpäset, pop ja festarit! Siinä sitä on taas tämän kesän festareita koluttu ja vaatteita on kulunut. Joka vuotinen dilemma on vaivannut päätä jatkuvasti: mitä laitan päälle?? Mitä muut laittavat päälle, sataako, tuuleeko, onko aivan liian kuuma, onko maa mutainen vai tosi kuiva? Josko sandaalit vai tennarit, olisiko kumpparit melkein paremmat. Mitenkäs pitkät housut, onkohan itikoita- vai shortsit tai minihame. Eikä puhettakaan, että yläosa olisi selvillä! Pieni toppi jos on kuuma, peittävämpi jos tuulee, toisaalta kunnon nahkatakki lämmittäisi illalla ja kevyt neule päivällä. Kerrospukeutuminenkin toimisi, mutta minnekäs sitä kaiken vaatteen tallettaa, jos onkin kuuma eikä mitään viitsi päälleen pistää. Ja se pahin- onko kavereilla samat vaatteet, eri vaatteet tai aivan eri tyyliset vaatteet? Jos ollaankin nahkarotsien keskellä kukkamekoissa tai toisinpäin ja millaisia poikiakin lienee tulossa. Hattukin olisi hyvä, ettei auringon alla saa auringonpistosta, mutta hiuksethan siinä lässähtää pahemman kerran. Hiuspanta ei oikein täytä tyylivaatimuuksia- ja sitten tajuan, ettei ne parhaimmat vaatteet edes liikahda kaapista, koska todennäköisesti joku heittää lonkeron tai punaviinin päälle ennen päivän ensimmäistäkään esiintyjää. Toisaaltahan se tiimiasu olisi kätevä, tunnistaisi ainakin oman porukan. Täytyy kai niille punaviineillekin osata nauraa.

Tiimiasu- idea voisikin toimia tarkemmin ajateltuna hyvin festarikesän teemana. Koko porukalla sama hauska setti, eikä kukaan edes kyseenalaistaisi sitä. Festareilla hassuttelu toimii ja omat vaatteet säilyisivät. Iänikuinen ”mitä päälle”- ihmettely väistyisi ja niin kauan, kun kaikki vähänkin mahtuisi samaan asustekokonaisuuteen pukeutumaan, voisi samalla teemalla juhlia useammat festarit tai parhaassa tapauksessa vaikka useamman kesän. Perinteet ovat hauskoja eikä kenestäkään tuntuisi ulkopuoliselta. Asusteetkaan eivät kovin paljoa maksa ja nykyään löytyy jos jonkinmoista nettiosoitetta https://www.partyking.fi teema-asuille ja valikoimat ovat laajat. Eikä edes kauppoihin ole tarvetta mennä, kun asusteet tulevat kotiovelle. Samaa asustetta löytyy useammassa eri koossa ja koon voi näppärästi vaihtaa, mikäli menee ensimmäisellä kerralla väärin.

Muistojen kannalta tunnelma ratkaisee ja valokuvat ovat hieno tapa käydä läpi vanhojen tapahtumien tunnelmia. Kyllä teema-asuinen porukka aina kuvissakin erottuu paremmin ja naurulta ei voine välttyä. Hiusongelmat saa piiloon peruukilla, tekomahan sisään voi laittaa lisävaatetta ja muuten kaikkien inhoama vyölaukku käy asuun kuin asuun vitsinä tai tosissaan- siellähän kulkee mukavasti kaikki tarpeellinen. Oikeastaan kokonaisuus kaipaa enää pieniä tupsuja korviin ja voi väittää olevansa lähes tv:stä tuttu Liitto-Orava, ellei aihe ole liian kulunut. Monet muutkin hahmot toimivat ja hassuttelu menee läpi festareilla kuin festareilla. Pop- musiikin parissa on totuttu muutenkin räväkkään pukeutumiseen, teemoihin ja väreihin. Teemanahan voisi olla vaikka kaikkien tuntema ja paluukeikan juuri tehnyt Spice Girls. Teemapukeutumisessa mahdollisuudet tuntuvat lähes rajattomilta, eikä hauskanpidolta voine välttyä.

Festivaaleissa kaikille löytyy jotain, niin popista jazziin kuin rockiin. Suomalaisille tutuimmat festarit top5 ovat suosituimman mukaan vuonna 2017 olleet: Ruisrock, Ilosaarirock, Pori Jazz, Helsingin Juhlaviikot ja Savonlinnan oopperajuhlat. Kyllähän tässä jo löytyy monenlaista ja tarkemmin ajatellen, eikös kaikissa näissä oikeastaan ole jo pukeutumisteema ja tietty ”henki”? Tosin, ehkei Liitto-Oravan luontainen ympäristö ole oopperajuhlat, eikä iltapuku säväytä Ruisrockissa ihan siten, kuin sen toivoisi säväyttävän. Kaikille kuitenkin jotain, kyllä kesä 2019 voisi olla poppi teema-asuissa!