Menu

Unelmien musiikkifestarit lainarahalla?

Ne ihanat festarit, joissa kesäaurinko lämmittää kasvoja, musiikki pauhaa, ihmiset tanssivat ja laulavat ja tunnelma on katossa – tai tällä kertaa taivaissa. Kaipasitko jo tätä skenaariota? Niin mekin!

Onneksi musiikkifestarit alkavat viimein rantautua takaisin Suomen maalle pitkän ja synkän korona-ajan jälkeen, mutta hupsista – tili huutaa tyhjyyttään ja samalla kauan odotettujen festarien liput ovat tulleet viimein myyntiin.

Mistä rahaa festareita varten?

Siinä missä toisille korona-aika on toiminut loistavana tapana säästää erilaisten juoksevien menojen ja aktiviteettien ollessa tauolla, toisille korona-aika on ollut aikaa, jolloin lompakon nyörejä on saanut kiristää oikein kunnolla.

Koska kukaan ei oikeastaan ole voinut taata, milloin ja miten festarit rantautuvat takaisin Suomeen, monille tulevat festarit ovat vähän kuin tulleet nurkan takaa, eikä niihin ole ehditty säästää riittävästi rahaa. Samalla tavalla Euroopan rajojen hiljalleen auetessa ihmiset alkavat taas matkustaa enemmän ulkomaille, jolloin oletuksena on, että tämänkaltaisia suuria musiikkitapahtumia aletaan järjestää pian myös ulkomailla.

Totuus on kuitenkin se, että festarit syövät paljon rahaa. Matkat, majoitus, liput, ruoat, juomat, ja nyt korona-aikana myös erilliset vakuutukset, takaisinmaksuturvat ja pakolliset koronatestit ovat tuoneet omat lisäkulunsa festarikesään. Jos lompakon nyörit ovat olleet jo tarpeeksi kireällä koronan takia, mistä sitten voisi mahdollisesti löytää lisärahoitusta festarikesää varten?

Festareille lainarahalla: Hyvä vai huono idea?

Korona-aika on ollut monelle rankkaa aikaa, joten jokainen siitä selvinnyt ansaitsee varmasti pieniä hemmotteluhetkiä – ja monille nämä hemmotteluhetket liittyvät musiikkitapahtumiin. Jos rahaa ei tunnu irtoavan unelmien festareita varten mistään muualta, tällöin kannattaa pohtia pienen lainarahan hakemista – jos se vain on mahdollista. Älä tietysti missään nimessä hae lainaa, jos et ole varma, että pystyt maksamaan sen takaisin!

Lainan hakemista kannattaakin aina harkita kahteen kertaa. Ennen lainasopimuksen allekirjoittamista on syytä selvittää tarkkaan, riittävätkö omat tulot lainan takaisinmaksuun, millaisia riskejä lainaamiseen liittyy ja millaisella maksusuunnitelmalla laina aiotaan maksaa takaisin. Kun valmistaudut kunnolla lainan hakemiseen, puoli työtä on jo tehtynä!

Kartoita lisäksi ennen lainan hakemista kaikki muut mahdollisuudet, joilla voisit kustantaa tulevat festarit. Esimerkiksi vanhoja vaatteita tai muuta tavaraa myymällä voit kerryttää festarikassaan jo useamman satasen. Toisinaan aika voi kuitenkin loppua kesken, jolloin festarikassaa täytyy täydentää muilla keinoin.

Täytä ilmainen lainahakemus helposti verkossa

Jos päätös lainan hakemista on tehty, on tärkeää, ettet hosu ja ota ensimmäistä hyvältä vaikuttavaa lainaa. Erityisesti pienemmissä lainasummissa kannattaa olla todella tarkkana, sillä yllättäen juuri näiden lainojen korkokulut voivat nousta yllättävän suuriksi. Oli lainasumma sitten miten pieni tahansa, ennen lainasopimuksen allekirjoittamista onkin erittäin tärkeää, että muistat kilpailuttaa lainat. Tämä onnistuu nopeasti ja luotettavasti täyttämällä ilmainen lainahakemus Rahalaitoksen sivuilla.

Kun teet lainahakemuksen suoraan Rahalaitoksen sivuilla, voit saada edullisia lainatarjouksia festareita varten jopa 25 eri pankilta ja luotonmyöntäjältä. Tällä tavalla voit vertailla kätevästi samalta istumalta eri lainantarjoajien lainapalveluita ilman, että sinun tarvitsisi täyttää useita eri lainahakemuksia jokaisen pankin ja luotonmyöntäjän omilla kotisivuilla.

Kotimaisena lainojen välittäjäpalveluna Rahalaitos kilpailuttaa puolestasi useiden eri pankkien ja luotonmyöntäjien lainatarjoukset, joiden joukosta löydät helposti kaikkein edullisimmat lainat. Koska Rahalaitos saa palkkionsa syntyneistä lainasopimuksista suoraan yhteistyökumppaneiltaan, sinun ei tarvitse maksaa lainojen kilpailuttamisesta mitään.

Lainahakemuksen lähettäminen ei sen puoleen myöskään sido ottamaan lainaa, joten mikäli sinusta tuntuu, että yksikään saamistasi lainatarjouksista ei vastaa mieltymyksiäsi, voit kokeilla myöhemmin uudestaan tai parantaa mahdollisuuksiasi hakemalla lainaa yhdessä samoille festareille lähtevän kaverin tai puolison kanssa. Voit myös vertailla saamiasi lainatarjouksia rauhassa ja tehdä päätöksen vasta, kun olet täysin varma, kannattaako lainan ottaminen vai ei.