Menu

Pianon soittaminen

Pianon soittaminen on hyvä ja arvostettu harrastus. Se opettaa olemaan kärsivällinen, ja voi olla hyvin palkitsevaa, jos siinä pysyy. Toki se voi olla ajoittain turhauttavaa opetella soittamaan, mutta se on hyvin rentouttavaa ja tietää saavuttaneensa jotain, kun osaa soittaa vaikkapa lempikappaleensa pianolla. Se on myös tapa esimerkiksi tienata, jos osaa soittaa hyvin, mutta siihen tarvitsee paljon harjoittelua.

Soittamisen aloittaminen

Kaikki ovat joskus koulussa soittaneet pianoa, ja sitä kautta myös on varmaan jotain ehkä jäänyt mieleenkin. Mieleen on varmasti jäänyt myös se, että soittaminen on vaikeaa, joten ei kannata hermostua jos ei heti osaa. Instrumenttien soittamisen opettelussa tulisi olla aina kärsivällinen, sillä soittaminen vaatii todella pitkäjänteistä asennetta että siinä voi kehittyä.

Apua harrastuksen aloittamiseen voi hakea esimerkiksi internetin välityksellä videoista, tai lukemalla, ja opettelemalla nuotteja. Ulkopuolista apua saa myös ammattilaisilta esimerkiksi käymällä opettajan luona, mutta se tietenkin maksaa jonkun verran. Kannattaa siis miettiä, että kuinka motivoitunut on aloittamaan harrastuksen, sillä myös itse soitin pitää ostaa, ja hintahaarukka pianoissa on melko suuri.

Minkälainen piano aloittelijalle?

Soittimen ostaminen on aina suuri kynnys, sillä se tarkoittaa sitä, että on sitoutunut kyseiseen harrastukseen rahallisesti. Kannattaa siis kysyä itseltään, että kuinka motivoitunut on aloittamaan pianon soittamisen, sillä soittimien arvot tipahtavat varsinkin jos ostaa täysin uuden pianon. Kannattaa siis esimerkiksi vaikka miettiä olisiko järkevää ostaa käytetty piano uuden sijasta, jotta soittimen voi vaikka myydä sitten suurin piirtein samalla hinnalla pois, jos käy niin että kiinnostus soittamiseen hiipuu, tai ei vaikka ole aikaa soittaa. Jos haluaa sitten alkaa harrastamaan ihan kunnolla niin ainahan voi päivittää käytetyn pianon sitten vähän parempaan.

Pitää kuitenkin muistaa, että piano on yksi maailman hankalimmista soittimista oppia, joten se vaatii aikaa ja todella paljon harjoittelua, ennen kuin voi sanoa itsestään, että osaa oikeasti soittaa pianoa.

Kannattaa pianon soittamisessa kuitenkin pysyä kiinni, jos vain kiinnostus riittää, sillä siinä varmasti riittää ainakin opeteltavaa ja onhan se nyt todella hieno harrastus.